به گفته عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای، پیشبینی میشود رگولاتوری برای ارایه مجوز وایمکس سیار حق مجوز بالاتری را دریافت کند.
وایمکس نیوز - محمد اسمی، در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان این مطلب افزود: ارایه مجوز وایمکس موبایل متفاوت از وایمکس ثابت است و در غالب مجوز بزرگتر یا در حد یک اپراتور این مجوز واگذار میشود و طبیعتا برای این کار باید مطالعات بیشتری صورت گرفته و در یک پرسه دیگر به آن پرداخته شود.
اسمی گفت: در کشور ما بخش دولتی به رغم لختی و کندی که در انجام کارها دارد معتقد است که کارها را خود انجام دهد، اما بخش خصوصی علاقهمند به انجام بسیاری از فعالیتها است و در این زمینه فشارهای لازم را وارد میآورد.
وی افزود: با توجه به شرایط سختی که در ارایه مجوز وجود دارد، بخش خصوصی آنچنان بخش بزرگی در کشورمان نیست که بتواند فناوریهای به روز جهان را به سرعت وارد کند و از طرفی بزرگ نشدن بخش خصوصی باعث شده این وضعیت پیچیدهتر شود و پروژههای بزرگ مثل وایمکس با حضور تعداد کمی از بخش خصوصی که به رغم توان تخصصی دارای توان مالی زیادی هستند انجام شود.
عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای ادامه داد: توان مالی بخش خصوصی در فناوری وایمکس باید بسیار بالا باشد که این رقمها از توان اکثریت بخش خصوصی خارج بود بنابراین تعداد کمی توانستند در این فناوری وارد شوند و موضوع مهم دیگر آن است که بخش خصوصی که خود ساخته و وابسته به نهادهای بزرگ نیست توانایی سرمایهگذاری روی مجوزهای جدید را ندارند.
اسمی با بیان اینکه صدور مجوز در مراجع صادر کننده مطالعات وسیع و گستردهای میطلبد، گفت: صدور مجوز موضوع جدیدی در کشورمان محسوب میشود چون رگولاتوری عمر زیادی در کشورمان ندارد و از سویی رگولاتوری کشورمان صدور مجوز را برون سپاری نکرده و آنها را خود انجام میدهد.